Карта тимчасового перебування на основі роботи: важливо знати

10
14658
© Pixabay.com

Всім привіт. На нашому порталі ви можете знайти статтю і прочитати про те, що таке карта тимчасового перебування. Сьогодні ми вам розповімо про важливі моменти, які потрібно знати, якщо ця карта видана вам на підставі роботи. Отже, приступимо.

Робоча віза видається найчастіше на півроку. Але якщо ви плануєте перебувати тут більше часу, то вам потрібна така карта.

Ще раз повторимо і звернемо вашу увагу на те, що на нашому порталі є окрема стаття, яка повністю розповідає вам про те, що це за документ, на який термін він видається і що потрібно для його отримання. Зайдіть і почитайте, якщо ви ще не знаєте про цей документ.

Іноді пункти списку документів можуть змінюватися, але основні речі повинні залишитися без зміни.

– Заповнена вами заява (wniosek), що ви хочете отримати карту побиту.
– Копії паспорта. Відсканувати потрібно всі сторінки, навіть ті, де нічого не написано.
– Оригінал свідоцтва про народження та його нотаріально завірена копія перекладу польською мовою.
– Ваша польська прописка (zameldowanie). У Польщі її отримати простіше, ніж у нас, робиться на основі договору про оренду житла.
– Оригінал вашого дозволу на роботу, за яким відкривалася віза.
– Ваш трудовий договір. Важливо: трудовий договір і дозвіл на роботу мають видаватися однією і тією ж фірмою. Якщо ви приїхали на одну роботу, а потім поміняли її, то для отримання Карти побиту ви повинні попросити у свого роботодавця виписати вам нове запрошення, не дивлячись на те, що ви вже в Польщі і вже працюєте.
– Виписка про вашу зарплату за три останніх місяці з одного місця роботи. Офіційна зарплата у вас повинна бути не нижче мінімально встановленої в країні, на сьогодні це 1850 злотих брутто в місяць (без відрахування податків).
– Біометричні фотографії. Зробити їх можна на місці, там є фотограф, який знає і розміри і як вони робляться.
– Чек на сплату внеску для отримання дозволу на карту тимчасового перебування. Коштує це близько 500 злотих.

Коли всі ці документи зібрані, то ви повинні особисто прийти в адміністрацію, здати документи і відбитки пальців. Процедура розгляду триває близько 45 днів. На цей час у ваш паспорт поставлять спеціальний штамп, який дає вам право на законне перебування на території Польщі.

Припустимо, ваші документи прийняли, і все пройшло успішно. У цьому випадку через 45 днів ви отримуєте позитивну відповідь, на підставі якого ви приходите в urząd і просите видати пластикову картку, платите внесок 50 злотих і через два тижні заповітна карта вже на руках.

Не варто забувати про дуже важливий фактор: карта тимчасового перебування прив’язана до вашого роботодавця. Якщо так трапиться і ви зміните місце вашої роботи, то вам доведеться міняти і карту, що б у вас в подальшому не було проблем з законом і вас не депортували на батьківщину.

У разі, якщо ви вирішили поміняти роботу, перше, що потрібно зробити, це в відділенні urząda написати заяву про те, що міняєте роботу. Зробити це необхідно не пізніше, ніж через два тижні після звільнення. Після того як було написано заяву, у вас з’являється ще місяць законного перебування в Польщі для пошуку нової роботи.

Коли ж ви влаштувалися на нову роботу, то повторюєте всю процедуру спочатку: від збору основного пакета до отримання, власне, карти тимчасового перебування.

Весь процес отримання цієї карти ви можете контролювати особисто. Дзвонити, приходити і питати, на всі ваші запитання вам будуть даватися відповіді, не забувайте про це.

Дуже сподіваємося на те, що вам дуже допоможе дана інформація і ви не будете робити помилки. Удачі вам і чекаємо на ваші коментарі.

- Реклама -
loading...
  • Валентин Фурсов

    Чи можна поїхати до України,коли чекаєш на карту побита.

    • Дана

      Ні, цього робити не можна.

    • Bogdana Varava-Mrozinski

      Ні, цього робити не можна.

      • Олексий Дерябкин

        А якщо виза ще дийсна можна вирвати,коли робиться карта побуту

        • plockpl N

          Можна. Також можна 1раз ,і коли стоїть штамп у паспорті що робиться карта тимч бита ,просто коли закінчився термін робочої візи то треба буть яку візу,туризм чи на закупи ,головне щоб пустили до польщі,це на звичайний закордонний паспорт. На біометр. діє безвіз

      • Диана Левицкая

        А чому?

  • Alex Pavlenko

    Предоставляем юридическую помощь при получении:
    – разрешения на работу
    – вида на жительство в Польше (карта побыта)
    – гражданства Польши
    – покупке недвижимости в Польше
    – открытии фирмы.

    Наши юристы могут быть Вашими представителями в органах по вышеуказанным делам.

    По всем вопросам можно обращаться посредствои email: biuro@yuristpolsha.pl или же по телефоне +48 888697871 (Viber, WhatsApp)

    Все желающие могут следить за нашим блогом в интернете:
    http://www.yuristpolsha.pl

  • Оксана Курик

    На які номера телефонів можна звонити щоб узнати,чи готові документи?

  • Mykola Borovskyi

    доброго дня підкажіть будь ласка.у мене карта від працедавця де я оформлений на пів етату чи можу я оформетись ще десь офіційно працювати скажімо теж на пів етату не міняючи карту?спасибі

  • Степан Хомусяк

    Доброго дня! Можливо Вам відомо, який статус має відображатися на сайті при поданні документів на часвий побит? Дякую!